Tuesday, September 06, 2011

Husbåt

Jag har ofta funderat på (ja, ibland i alla fall har funderingen slagit mig) det här med husbåtar. Eller rättare sagt; funderingen har ibland dykt upp i skallen om vem som egentligen bor på husbåtar? Enligt Hollywood verkar det mest vara avdankade, skilda alkishjältar (tänk Bruce Willis i den där filmen när han spelar båtpolis) och så spelade jag för flera år sedan ett spel där jag styrde ett folkslag som bodde på dem.

Dock kan två fiktiva grupper (som iofs är väldigt väsensskilda) liksom inte räcka som målgrupp för något så speciellt som en husbåt. Även om det vore rätt coolt.

Men då jag nu har fått i uppgift att hålla mig sysselsatt genom att skriva något om dessa saker så har jag börjat grubbla lite mer på dem. Och då slog det mig att det faktiskt vore riktigt häftigt att bo på en!

Ja, inte en sån där gammal skabbig ombyggd skuta som de flesta alkishjältarna bor på, utan en riktig ny en. Ja, typ en sån här som jag hittade när jag googlade på bilder av husbåtar. Den är ju skitcool! Faktiskt är den nästan helt perfekt som boplats.

Inte skulle jag behöva bry mig om saker som att plocka ogräs i en trädgård som om jag bodde i villa och dessutom skulle jag kunna spela hög musik när jag ville till skillnad från i en lägenhet. Och att dessutom varje dag kunna se vattnet ut genom vore helt kungligt. Denna hypercoola modell har dessutom en takterass med vad som verkar vara lite gräs, så tom det skulle finnas!

Dock uppfyller den inte det ultimata husbåtskravet; det att kunna flytta när andan faller på. Att kunna kasta loss och puttra någon annan stans. Detta skulle ju dock kunna ordnas om den byggdes på en pråm med en motor. Undrar hur stor den motorn skulle behöva vara och om jag i så fall behöver någon licens för att åka på en tur med min husbåt?

Men det vore den ultimata frihetskänslan; att kunna dra ut till någon ö på sommaren och bara koppla fast båten.

Det skulle kanske behövas vatten- och elförsörjning förstås.

Om jag då inte fixar solpaneler och sån där avsaltningsgrej som de har på riktiga båtar!

Ha! Jag tror mig ha kommit på något fetgrymt här.

Ska absolut undersöka vidare.

No comments: