Wednesday, September 02, 2009

LANDAT I NORGE!

Har nu efter två hela dagar i Norge kunnat komma fram till två saker.

1: Det regnar alltid. Detta dels då det regnat sen jag åkte över gränsen från Sverige och dels då lokalbefolkningen faktiskt erkänt att det regnat konstant sen den 7.e juli – vilket då egentligen är alltid. Åtminstone vad mig anbelangar.

2. jag är svag. Jag skulle nog inte överlevt en halv dag på medeltiden med tanke på vilka bakbrytande sysslor de pysslade med – som tex att bygga katedraler med handkraft och trissor, plöja åkrar per hand (ja, även om hästen eller oxen hjälpte till lite) och att vandra en miljon mil för att få botgöring i Rom. Alla saker jag inte hade kunnat göra. Men den egentliga orsaken till att jag kommit på min svaghet var att jag idag på jobbet blev ansvarig för att lyfta först lamm och sen grisar från krokar ner på sågband. Lammen gick helt ok när jag väl fått schvung på tekniken, men grisar är jättetunga! Sen när jag såg några av de andra (permanenta) arbetarna rycka ner dem utan större problem, så blev jag missnöjd.

Så nu så ska jag bli slakteristark.

Jag o brorsan anlände som sagt i Förde igår vid sextiden och blev då upphämtade av vår chef, som jag får återkomma senare till. Han körde sen i en jättestor Ford Explorer (modell vischan) från Förde och ut på landet i 120 på krokiga fjordvägar ner han sedan tog en 120-graders sväng ner för en backe, in i en skog. Väl inne på den enfiliga skogsvägen fortsatte det i 90 tills vi plötsligt körde över en liten racklig bro och så var vi framme i stugan som vi nu kallar hem. Den delar vi med fyra andra svenskar i åldrarna 22-28, där tre kör ett sabbatsår från diverse studier.

Verkar vara ett vettigt gäng som vi säkert kommer att trivas med.

No comments: