Saturday, March 03, 2007

Dop och mer därpå

Idag döptes min kusins (Svanas) förstfödde son i Reykjaviks Domkyrka. Född den 3.e Januari och döptes till Gudmundur Ernir, två vanliga isländska namn.

Slogs av två saker när jag satt där i kyrkan.

För det första, så sov huvudpersonen så sött under hela ceremonin. Detta i skarp kontrast till de andra dop jag minns då den lille skrikit sig blå, speciellt då prästen blöter ner honom

För det andra; vad kort det var. Hela dopceremonin var över på en kvart! Och här var jag inställd på åtminstone en dryg halvtimmes bänknötande vilket då visade sig vara klart överskattat. Har härmed klart ändrat inställning till dop - bra kyrkceremoni.

Den efterföljande fikan var (som vanligt hos moster Alla) jättebra! Mycket kompetenta kakor, varma rätter och trevligt att prata med alla som var där. Dock fick jag plötsligt efter en timme ett ryck att gå - kändes som jag pratat med alla jag borde pratat med, ätit den kaka jag ville äta och nu behövde jag lite me-time.

Var lite roligt att efteråt höra att folk verkligen undrade varför jag var tvungen att gå så tidigt, när flera andra redan avlägsnat sig.

Dagen fortsatte sedan med snabbmatsmiddag tillsammans med moster Magga (och familj), varpå jag och Katrin (kusin) drog och hängde hos henne innan det var dags för en tidig utgång. Vi märkte då av, vad alla utländska turister måste märka av - nämligen att down-town Reykjavik är totalt tom vid nio-tiden på kvällen :) Vi var faktiskt tvungna att kolla in en fem, sex olika ställen innan vi hittade ett vi inte var HELT ensamma på - lite skojsigt.

Blev en massa snack om ditten datten o det tredje med det fjärde över några drinkar på ett lite poshigt (men mycket najs) ställe. Ska nog lära känna lite mer folk som gillar poshiga ställen... hmm, hur gör man det?

Men då vi båda ska köra tidig morgon imorrn, blev det tidig kväll ikväll och nu; sova.

No comments: