Wednesday, March 14, 2007

Den vilda jakten på (dröm)lägenheten...

Ska ju ta o köpa lägenhet - vilket jag iofs bestämde redan i höstas och då även inledde jakten så smått. Hittade först en, som sedan rann ut i sanden eftersom gubben inte ville besvara mina bud :(

Sen gick tiden lite...

Men nu de senaste veckorna har jag i alla fall tagit ett rejält ryck i jakten och kollat in vad som känns som femtielva olika lägenheter på en drös med olika ställen och dessutom rejält prövat vissa utvalda släktningars tålamod (Har du tid att kolla på en lägenhet med mig idag... igen?).

Så till slut hittade jag en annan fin lägenhet - ett så kallat vacker renoveringsobjekt som var vettigt prissatt (12,9 mio ISK för dryga 50 m2). Så jag tar ett snack med mäklaren och i samrådan med honom bjuder jag 12,7 och inväntar svar. Kan liksom tänka mig att ge 12,9 men ser ingen vits i att bjuda det direkt.

Nåväl. Helgen kommer och går och på måndagen ringer jag till mäklaren för att höra hans svar... får då reda på att han gett ett motbud (fullständigt normalt) på 13,5 mio ISK (fullständigt onormalt!). Detta alltså på en lägenhet som är prissatt till 12,9 och som varit till salu i över ett år. För att citera mäklaren:

Killen är dum i huvudet, så skit i den här lägenheten och hitta en annan.


Detta är ett direktöversatt citat - jag tycker om den här mäklaren :)

Men nåväl. Alltså tillbaka till att pejla in alla fastighetssidor och gnälla på snälla släktingar.

Idag blev då ytterligare två lägenheter inspekterade och i morgon blir det en till. Kommer att lägga ett bud på fredag (senast) på antingen den ena av idag eller den imorrn.

Och sen är jag förhoppningsvis glad ägare till en fin lägenhet på måndag...

Jag håller i alla fall tummarna.

No comments: