Monday, September 04, 2006

En redigt skön helg... söndag

Jo! För på söndag klockan tio seglade fyra unga män i sina bästa år ut ur Reykjaviks stadsos ut på väg mot Innri Árnessýsla med allt vad den har att erbjuda! Och det vill inte säga lite.

Först blev det Gullfoss där vi slog ihop våra påsar med ytterligare en från vår kåk plus en belgisk snofsing som inte hade några planer för dagen. Efter Gullfoss blev det äggkokning vid Geysir, tätt följt av (naturligt, geysiruppvärmt) bastubadande och (närapå) isvaksbadande vid Laugarvatn. Efter detta ranta vi runt lite i jakt på Skálholt (Islands första biskopssäte), där vi lyckades komma in i den låsta domkyrkan via en "hemlig" tunnel... kändes väldigt "Indiana Jones" -aktigt :)

Dagen avrundades dock med dess höjdpunkt som var en ridtur på (vad annars) isländska hästar, där vi guidades av en redigt söt o go Göteborgska (som ville leka med oss i stan nästa helg). Men hästturen i sig var helt fantastiskt rolig! Speciellt när hästarna satte av i vad som åtm måste varit trav (även om det kändes som supergalopp).

Jag ska definitivt lära mig rida över vintern för att sedan ta en fleradagarstripp över höglandet nästa sommar!

--------
Och sen åkte vi hem efter att ha ätit på KFC i Selfoss.

Skitkul :)

No comments: